nieuws

Een op de vijf medewerkers krijgt geen beoordeling van werkgever

28 november 2018

Een op de vijf medewerkers krijgt geen beoordeling van werkgever

 

20 procent van de Nederlandse werknemers krijgt nooit een functionerings- of beoordelingsgesprek. Precies de helft van werkend Nederland krijgt één keer per jaar een beoordeling. Slechts tien procent van de respondenten geeft aan dat beoordelen is ingericht als continu proces. Als werknemers het voor het zeggen hadden, zou dit vaker het geval zijn. Meer dan een kwart (27%) wenst dat het beoordelen een continu proces wordt.

 

Dit blijkt uit het onderzoek ‘4 keer tijd voor goed HR-beleid: kwaliteit’ onder 1.019 werknemers uitgevoerd door Protime, specialist in workforce management oplossingen.

 

Beoordeling van collega’s

Een continue beoordeling is niet het enige wat werknemers graag anders zien. Als het aan hen lag, zouden ze meer focus willen op talenten en ontwikkelmogelijkheden. 45 procent wil hier meer aandacht aan besteden tijdens een beoordelingsgesprek. Daarnaast vinden bijna twee op de vijf medewerkers (19%) dat er meer informatie ingewonnen moet worden bij collega’s voor hun beoordeling. Zij hechten veel waarde aan de mening van hun directe collega’s. Vooral de jongere generatie denkt er zo over. 30 procent van de medewerkers tussen 18 en 34 jaar wil anderen betrekken bij hun beoordelingscyclus.

 

Bron: HR Praktijk

Heeft u vragen over dit nieuwsitem?

 

Wilt u meer informatie over dit nieuwsitem, neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Papland 4a

4206 CL Gorinchem

Telefoon: +31 (0)85-047 98 69

Email: info@regiohr.nl

Copyright 2022 | EVI Groep